De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Liefdeswetten
Leidse Liefdescursus

Wet 3: Een landvol, geen handvol

Leiden, maandag 16 januari 2006

Allerliefste Liefdescursisten,

Zsa Zsa Gabor trouwde keer op keer, steeds met de ware. Elisabeth Taylor ook. Op elke bruiloft waren zij even gelukkig, stralend en beeldschoon in hun bruidsjapon. Voor deze grandes horizontales - zoals mijn tante uit Parijs hen noemt - is er een landvol kandidaten om mee te trouwen.

tussen

En zou het Nederland anders zijn dan in het buitenland? Neen, zeg ik ferm. Er is, zoals de volksmond graag zegt bij liefdesverdriet, geen handvol anderen, maar een landvol anderen. Zelfs de asielzoekerscentra zitten tjokvol en die mensen zijn heus niet allemaal getrouwd. Ga maar eens informeren, u zult merken dat uw vraag belangstelling trekt.

tussen

Daarmee Liefdescursisten, bent u in het hart van de Liefdeswet van deze week. Ja, er is een landvol. Maar waarvan?

Van bomen.

Van winkels.

Van huizen met mensen en dieren.

Ziehier Nederland. Maar nog geen Geliefde. Anders gezegd, er is een verschil tussen het bruto land vol en een netto land vol Geliefden.

tussen

Een enkele keer, zoals in moi's gesprekken met een schoenenfetisjist , krijgt ze de vraag hoeveel paar schoenen zij eigenlijk bezit. Dat is een moeilijke vraag.
Er zijn schoenen die ik dagelijks draag of zou kunnen dragen, als ik dat wilde. Ook zijn er choenen die ik alleen draag in uitzonderlijke omstandigheden. En de schoenen die ik nooit draag, maar in etalages bewonder of in de doos waarin ik ze opgeborgen heb.
Bruto heb ik misschien dertig paar, netto nauwelijks vijf paar. De schoenenfetisjist vindt dat schandelijk weinig en ik eigenlijk ook. Maar ach. Ik leef voor kwaliteit, in schoenen en in l'amour.

tussen

Uit deze persoonlijke ontboezeming leert u het principe. Er bestaat een verschil tussen het landvol, dat is de hoeveelheid schoenen en Geliefden, en het handvol, waauitr uw keuze bestaat. Bruto staat tot netto, als kwantiteit staat tot kwaliteit.

tussen

Dankzij het huiswerk dat ik u afgelopen week opgaf, heeft u kunnen oefenen met onbekenden en dus onbeminden aanspreken. Dat verliep stroef. U ontdekte dat veel onbekenden het te druk hebben voor gesprekjes, net zoals u voordat u huiswerk deed. Deze week reik ik u daarom een strategie aan om gemakkelijker contact te leggen. Waarom moet dat? Omdat uw aanstaande Geliefde een van de onbekenden is.

tussen

Daar gaat het om in dit cursusjaar. U gaat een Geliefde vinden, en dus leert u liefdeswetten te doorgronden (de theorie) en blijft u wekelijks huiswerk maken (de praktijk).

tussen

Braaf meedoen hoor! Er is een Geliefde voor iedere Liefdescursist, en omdat u de Cursus volgt, is het uw verantwoordelijkheid die Geliefde te vinden.

tussen

Volgende week behandel ik de Liefdeswet Wat Goed is, Komt Snel. O ja? Dus ware liefde ontvouwt zich altijd in een uur, een minuut, een seconde? Dat zou ideaal zijn voor mensen met overvolle Succes-agenda's. Wat degene met een HEMA-agenda moeten, verneemt u op maandag 23 januari van

Uw liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Leidse Liefdescursus