De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Liefdeswetten
Leidse Liefdescursus

Wet 10: Veel kikkers, weinig prinsen

Leiden, maandag 27 februari 2006

Lieve Liefdescursisten,

Kikkers zijn tegenwoordig een beschermde diersoort, en dat is maar goed ook. Wij hebben de kikkers nodig in onze wereld. Dat heeft niets met de natuur te maken, maar alles met romantiek en in het bijzonder met uw eigen gevoelsleven. Hoe kan dat, allerliefste Docente, zult u zeggen. Welnu, dat zal moi u uitleggen.

tussen

Er zijn drie soorten kikkers. De eerste soort is gewoon kikker en blijft dat onder alle omstandigheden. De derde soort oogt als een kikker, kwaakt als een kikker maar verandert na een liefdeskus in een prins of prinses naar keuze. Daarover zodadelijk meer. Want hoe zit het met tweede soort?

Dat zijn enge beestjes. Kust u zo'n kikker of pad, dan raakt u ook in de zevende hemel. Dat komt door de buvotoxine, een chemische stof waardoor u tijdelijk gaat hallucineren. Men zou het verliefdheid kunnen noemen, alleen kunt u aan dit gif doodgaan. Nu ja, aan verliefdheid ook trouwens.

Nu meer over de derde kikkersoort.

tussen

Er zijn veel kikkers in de wereld, en ieder van u, Liefdescursisten, zult er een aantal moeten kussen voordat de kikker zich transformeert tot de Ideale Geliefde. Ik bedoel dat symbolisch. Ga in vredesnaam niet de natuur in, daar heerst totale chaos. En het is er vies.

tussen

In het romantisch woordenboek is elke kikker een Mogelijke Geliefde.

tussen

Een kikker kussen betekent: iemand ontmoeten, kennis maken, voelen of het hart reageert op die ander. Sommige modern ingestelde Liefdescursisten drijven de kennismaking zeer ver door; maar bedje-in, bedje-uit leidt in de regel niet tot het vinden van een grote liefde. Wel tot verveling.

tussen

De een hoeft slechts drie kikkers te kussen, een ander moet er 99 kussen voordat er een prinses/ staat. Dat is het romantisch quotum. Voor iedereen is dat anders. Wat uw eigen romantisch quotum is, kunt u bij benadering bepalen door naar uw verleden te kijken. U ontmoette een X aantal mensen, en met hoeveel van hen klikte het, met hoeveel ontstond er een vriendschap, een romance? Het is even rekenen, maar dan heeft u ook iets: een prognose voor uw liefdestoekomst.

tussen

Stel dat uw romantisch quotum op 50 staat. Dan zult u maximaal 50 kikkers moeten kussen voordat u de Geliefde treft. Heeft u pech, dan is dat kikker nummer 50. Verlangt u naar liefde, dan dient u dus snel op zoek te gaan naar kikkers.

tussen

Via deze redenering ben ik aangekomen bij het huiswerk. Het principe zal u inmiddels duidelijk zijn: uw aanstaande Geliefde is momenteel een onbekende. U moet dus kennis maken met onbekenden om de Geliefde te vinden.

tussen

Aanstaande maandag verken ik nieuwe romantische beginselen voor u. Veel Cursisten zijn bang om iemand aan te spreken, omdat ze vrezen een verkeerde eerste indruk te maken. Wat zegt dat, en is het een Liefdeswet dat de eerste indruk alles bepaalt? U hoort het op maandag 6 maart van moi,

 

Uw liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Leidse Liefdescursus