De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Verleiden
Liefdescursus

Les 1: Doel, Middelen en Gebruik

Leiden, maandag 31 december 2007

Lieve Liefdescursisten,

Welkom in de klas! We gaan een verukkelijk Cursusjaar tegemoet, met nieuwe mogelijkheden en ook, dat zal moi meteen zeggen, met nieuwe eisen die ik aan u zal stellen. Opletten en zuchten dat de docente gelijk heeft, is niet meer genoeg, zo het dat ooit was. Enfin.

tussen

Neem de zaak van Liefdescursist B. te Alblasserdam. Hij is een man met enige opleiding, recht van lijf en leden, lief voor kleine huisdieren en in het bezit van een auto waarvan hij me loodzware afbeeldingen stuurt. B. staat sterk in het leven, vindt hij, en daarom begrijpt hij niet dat hij geen Geliefde kan vinden.

Of nou ja, vinden wel, hij ziet genoeg vrouwen die charmant en intelligent zijn, en die zelfs een rijbewijs bezitten.

Maar al die vrouwen willen niets met B. te maken hebben. Ze gaan niet met hem dineren, willen geen thee met hem drinken en als hij iets zegt, draaien ze gewoon hun hoofd om. Daarom schrijft B. mij, wat moet hij toch doen? Hij las alle Liefdeslessen, hij is het overal mee eens, hij is gewoon zichzelf, en nog kan hij geen Geliefde vinden.En B. mailt wanhopig: "Help mij toch, Liefdesdocente!"

tussen

Goed.

tussen

B. heeft een doel. Dat is: een Geliefde vinden. Maar hij heeft nog nooit nagedacht over zijn middelen en het gebruik daarvan. Anders gezegd, B. uit Alblasserdam doet niet aan verleiden. U wel? Bewust en doelgericht?

tussen

Verleiden, dat is: het de aanstaande Geliefde gemakkelijk maken bij u te komen en te blijven. Klinkt dat niet aantrekkelijk? Eenvoudig? Dat is het dan ook. En toch blijven velen van u hangen in dat banale "ik ben gewoon mezelf". Dat kan toch op zo enorm veel manieren, Liefdescursisten!

U wilt een Geliefde. Dat weet u. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat de Geliefde u wilt? Aanstaande maandag zeg ik u wat de allereerste stap is die u dient te zetten. Tot volgende week!

 

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Vilan