De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Op Jacht!

Les 5: wassen en baden

Leiden, maandag 2 februarii 2009

Lieve Liefdescursisten,

Gaat u op tijd in bad? Ik hoop het. Vaak genoeg? Dat wil zeggen, minstens een keer per dag. Op warme dagen vaker. Dan is er nog het fenomeen handen wassen (altijd maar niet dwangmatig), tanden poetsen en het onderschatte wassen van de voeten. Een mens moet schoon zijn. Zeker een mens die Liefdescursist is.

Laat ik het zo stellen:

overal waar u gekust wilt worden, dient u schoon te zijn.

Op Jacht!

Schoon bent u niet als u naar anemonen riekt, of naar dennenbos. Dergelijke fantasie-geuren zijn vies. U bent geen anemoon of denneboom, ruik er dan ook niet naar. Een hele parfum-indrustrie is verrezen om u te voorzien van verrukkelijke chemische geuren.

Op Jacht!

U kunt nu naar de badkamer om de geuren te controleren van uw zeep, douchegel, shampoo en deodorant, plus die van impulsief aangeschaft spul. Ook de rozenglycerine valt onder de verboden waren. Hup, weg ermee.

Op Jacht!

Wat houdt u over? Een schone versie van uzelve, waarin uw natuurlijke lichaamsgeur bestaansrecht heeft. Daar gaat het om.

Op Jacht!

Er valt veel van boerenzoons te zeggen, ook ten goede. Ze hebben een fundamenteel besef van goede geuren. Dat leren ze natuurlijk op de boerderij. Mooie zinnelijke mannen zijn dat, boerenzoons. Maar dat is ook hun nadeel, begrijp ik uit de mail van Geurt H. uit Hoekseveen. HIj verzocht me met nadruk zijn naam en woonplaats zo te vermelden, in de hoop op aanspraak. Want Geurt is eenzaam. Hij zou graag trouwen, maar met wie? Mest maakt hem gelukkg, maar doet de gemiddelde vrouw griezelen. Het indringend geurend ochtendwater van koeien deert hem niet, en hij weet er ook medische toepassingen voor.

Maar wie deelt die belevenissen met Geurt?

Zijn oude vader. De boerderijpoes.

Verder niemand.

Op Jacht!

De sitiuatie van Geurt, zijn vader en de boerderijpoes laat u duidelijk zien hoe belangrijk geur is in het liefdesleven. Een mens heeft een geur, de omgeving van die mens ook. Daar past een ander mens bij, zoals u ook bij een ander mens past. Grote liefdes ruiken altijd heerlijk, en daarom is het laten bestaan van uw natuurlijke geur belangrijk.

Denk erom: u blijft schoon. Op uw lichaam groeit geen mos.

 

Op Jacht!

Het lijken zulke eenvoudige lessen, die ik u leer, maar de ervaring heeft geleerd dat dit voor sommigen geheel nieuwe inzichten zijn. Voor deze Cursisten en de anderen is er volgende weer weer een les. Dan zal ik u uitleggen wat Cupido eigenlijk doet en hoe u dat ook kunt. U hoort het op 9 februari van

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de week

The first condition of understanding a foreign country is to smell it. Rudyard Kipling, ontdekkingsreiziger

Op Jacht!