De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Op Jacht!

Les 20: Ooievaar en Kikker (jachttechniek 1)

Leiden, maandag 18 mei 2009

Lieve Liefdescursisten,

Na al het voorgaande, rest mij in dit Cursusjaar u de laatste adviezen en instructies te geven. Jachttechnieken dus, waarmee u de Geliefde die u zo wanhopig graag wenst, tot de uwe kunt maken.

Laat ik vooraf duidelijk zeggen, dat deze technieken ook door vrouwen toegepast kunnen worden. Al te vaak zie ik vrouwen in de pose van prooi aan een tafeltje zitten, een zwak nekje tentoongesteld, waaraan ze hulpeloos friemelen. Laten deze vrouwen eens beelden bestuderen van Diana, Godin van de Jacht.

Op Jacht!

Jagen betekent in actie komen. Blijft u hangend op de bank fantaseren over de Ware, dan zult u nog geen muisje verschalken.

Actie betekent een doel hebben. Zonder doel zwemt u een hele ceaan door zonder een visje tussen uw tanden te voelen.

Een doel betekent dat u een methode nodig heeft om het doel te bereiken. En dat doel is de jachttechniek. Die gebruikt u zolang het nodig is.

Een techniek is een basisprincipe dat u in elke situatie wat aanpast, omdat elke situatie nu eenmaal anders is.

Dit was de theorie. Is die niet kristalhelder voor u, lees en herlees dan deze zinnen tot u het wel begrijpt.

Op Jacht!

Nu komt de praktijk van de jachttechniek van de ooievaar en de kikker.

Op Jacht!

Gebruik deze jachttechniek als uw aanstaande Geliefde onrustig is, beweeglijk in het komen en gaan, overal tegelijk aanwezig lijkt te zijn maar geen contact met u legt. U moet zorgen deel uit te maken van de belangrijkste wereld van de aanstaande Geliefde. Is het sport, school, kantoor? Verzin een noodzakelijke reden om daar aanwezig te zijn en wees dat dan ook.

Daarna blijft u een tijdje zoals u bent. U valt niet erg op terwijl u de situatie verder bestudeert, maar u bent en blijft aanwezig en kijkt naar hetgeen de Geliefde doet.

Zoek uw moment.

Dat moment is een moment van zwakheid van de Geliefde. Emotioneel of praktisch, tranen of in een brandend huis, wat dan ook, dat is het moment.

Op dat moment nadert u snel en doelgericht. Raak de aanstaande Geliefde aan, zeg woorden van troost en bemoediging, bied een schouder en droge kleren aan, geef wat nodig is.

Op Jacht!

Ter vergelijking: kikker in de sloot. Ooievaar ernaast, wachtend. Dan opeens, de snavel! Kikker zit erin. Ooievaar gelukkig. Kikker in de hemel. Ja, de natuur is wreed. Maar wel leerzaam.

Op Jacht!

U ziet hoe verbluffend eenvoudig het is. Indien, dat moet erbij gezegd worden, u een Geliefde op het oog is die het type van de kikker is. Niet iedereen is dat. Sommige aanstaande Geliefdes zijn zo lief en zacht, dat ze eerder een konijntje zijn. Wat dan? Dat leg ik u volgende week uit. Op maandag 25 mei leert u de techniek van de arend en het konijntje van

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de week

"Zonder romantiek is er van liefde geen sprake."
Jan Greshoff, beroepsdromer

Op Jacht!