De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Op Jacht!

Les 18: Een Man Kussen (voor dames)

Leiden, maandag 4 mei 2009

Lieve Liefdescursisten,

Ik weet het, ik weet het, er zijn ook mannen die graag een man kussen. Dat juich ik toe. Naturellement! Hoe meer liefde, hoe beter. Toch zijn er relatief veel problemen bij dames-Liefdescursisten die een man kussen, en dientengevolge ook bij heren-Liefdescursisten die door een vrouw gekust worden.

Ze kunnen zo schrikken. En dat is nog het minste van de problemen.

Daarom een les speciaal voor dames. Volgende week- maar neen, daarmee loop ik op de zaken vooruit.

 

Op Jacht!

Het is moeilijk een man te kussen, maar niet onmogelijk. Dames, laat u niet leiden door mannenpraatjes over vrouwen die initiatief moeten nemen. Dat zijn wensdromen die niet aan de realiteit getoetst zijn. Want hoe stelt een man zich dat voor, een vrouw die initiatief neemt?

Nou, dat zij alles doen wat hij wil. Dus kussen op het moment, en de manier die hij wil, kussen precies zo lang als hij wenst, dus geen minuutje korter of langer, en nadien precies de woorden zeggen wat hij wil horen en dan wil hij dat de vrouw voorstelt samen bier te gaan drinken terwijl ze naar het voetbal kijken.

Eigenlijk is dan de man toch de initiatiefnemer, en de vrouw de uitvoerende kracht.

Dames, heeft u daar zin in?

Op Jacht!

Uw ferme Neen doet mij deugd. Tegelijkertijd moet ik u dan op een probleem wijzen, en dat is het ego van de man. Misschien ook het culturele concept man, maar dat is een andere cursus.

Om het praktisch te houden, moet u het volgende weten. Dat is: de man is bang voor vrouwen die initiatief nemen. Die zelf wensen en verlangens hebben waarin hij een rol moet vervullen. Wat is die rol, bibbert de man, kan ik dat wel aan, misluk ik niet? Wij weten: de man wil presteren. Werp een bal naar hem en hij probeert die te vangen.

Wilt u plezier beleven aan het kussen van uw man, dan moet u dus rekening houden met zijn angst. U mag hem nooit zomaar vastgrijpen, daar kan hij niet tegen. Plotselinge uitingen van verlangen schrikken hem af.

Initiatief nemen betekent zeer kleine stappen zetten.

 

Op Jacht!

Hele kleine stappen.

Op Jacht!

U gaat eerst de afstand tussen u en de man verkleinen. Dichterbij zitten, dichterbij staan. Dat even zo houden, dan kan hij aan uw nabijheid wennen. Vervolgens weer iets dichterbij, zo dichtbij dat u kunt vaststellen wat voor dagcrème hij zou moeten gebruiken. Niet zeggen hoor, uw behulpzaam advies vat hij op als kritiek. Weer even laten wennen. Omdat u zo dichtbij staat, kunt u een beetje fluisteren. Als hij niet voorover buigt om te luisteren, fluistert u nog zachter. Raak hem dan aan, op zijn arm. Stevig vasthouden, zodat hij uw hand voelt maar nog altijd los kan komen. Kijk hem nu in de ogen. Dan naar zijn lippen. Met deze afwisseling kondigt u non-verbaal aan wat u gaat doen. Hij kan eraan wennen, en dan kunt u door. Voorover buigen (blijven vasthouden) en kussen.

U ziet, moeilijk is het niet.

Cruciaal is steeds de gewenningsperiode.

Begint de man evenwel steeds sneller te praten, zet hij een stap achteruit, trekt hij zijn wenkbrauwen op, dan moet u even een fase terug. Dan is de man bang en vertoont hij symptomen van weerstand. Dat is niet erg. U kunt dat best hanteren. Blijft de man bang, zoek dan een andere man om te kussen. Er zijn er veel die naar genegenheid smachten.

Op Jacht!

Zoals toegezegd zijn volgende week de heren-Cursisten aan de beurt voor wat extra aandacht. Dan zal ik u uitleggen waarvoor vrouwen gevoelig zijn. Ja, heren, wij zijn dat, als u eens wist, o! U verneemt hierover meer op maandag 11 mei van

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de week

"Om het geluk in de liefde te leren kennen moet u zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten."
Marcel Achard, schrijver/kusser

Op Jacht!