De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Op Jacht!

Les 12: Liefde en Huisdieren

Leiden, maandag 23 maart 2009

Lieve Liefdescursisten,

Als het om de liefde gaat, is geen brug u te hoog, geen zee te diep en geen land te ver. U bent bereid van alles te doen om de ene te winnen. Redden uit zee, uit een brandend huis, uit een boom desnoods, alles, alles, alles.

Maar dan komt u tot de ontdekking dat uw Mogelijke Geliefde een huisdier heeft.

Dat huisdier heeft een hekel aan u.

En u aan dat huisdier.

Wat nu?

Op Jacht!

Om het meteen heel duidelijk te zeggen: als u het hart van dat huisdier niet kunt winnen, is het een verloren zaak. Wilt u het niet, dan ook.

Dit is eens te meer het geval indien u een mannelijke Liefdescursist bent, en gevallen bent voor een vrouw die een of meerdere poezen heeft. Hoe u er ook over denkt, in de realiteit kunt u alleen rekenen op wederliefde indien u zelf liefde aan alle leden van de poezenhuishouding schenkt.

Vrouw+poezen=liefde

Vrouw-poezen= afkeer. Van u.

Gaat u eens naar de dierenwinkel en schaf daar speelgoed en snoepwaren aan. Dieren omkopen kan een lonende bezigheid zijn. Wordt u afgewezen, etaleer dan uitbundig uw verdriet hierover. De Aanstaande Geliefde zal u troosten. Zo bent u elkaar weer dichter genaderd, wat zeer mooi is.

Op Jacht!

Vooral heren-Cursisten klagen over vrouwen en poezen. Dat dier kijkt zo kritisch, zo doordringend. U moet steeds foto's zien en dan moet u elke keer iets anders zeggen, maar altijd terzake en positief. Ellenlange verhalen hoort u aan, ook over andere poezen die u niet kent en nooit zult tegenkomen. Wat te doen?

Ook hier geldt de medogenloze wet: geen poezenliefde, geen vrouwenliefde.

Bent u allergisch, ga dan naar de dokter voor onderdrukkende medicijnen. Of is dat deze grote allesoverheersende liefde niet waard?

Op Jacht!

Het valt op dat de hond, de parkiet en de goudvis minder weerstand oproepen dan poezen in het algemeen. Wel klagen dames-Cursisten over langdurige wandelingen en mee moeten spelen met stukjes hout en ballen, maar dit leed schrijnt minder.

Op Jacht!

Ook volgende week behandel ik een mogelijk obstakel in de liefde. Dan leer ik u hoe u moet omgaan met de voormalige Geliefde van uw Aanstaande Geliefde. Leeft u in de schaduw van degene die wegging? Hoe u daarmee moet omgaan, verneemt u op maandag 30 maart van

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de week

Al te heftige liefde voor de dieren is een vorm van mensenhaat.
Dirk Koster, mysticus

Op Jacht!