De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Op Jacht!

Les 11: Tegenstand Overwinnen

Leiden, maandag 16 maart 2009

Lieve Liefdescursisten,

U bent gemaakt om elkaar lief te hebben, alleen ziet de ander dat niet in. U hoort bij elkaar, maar de Aanstaande Geliefde denkt er anders over. U bent tweelingzielen, maar helaas in uw eentje.

Liefde kan zo groot en zo overstelpend zijn, en toch te weinig. Of het verkeerde soort. Of op het verkeerde moment komen.

Daar zit u dan met al die mooie gevoelens in uw hart en een berg vol tegenstand te overwinnen. Wat nu?

Op Jacht!

Er is valse hoop en zuivere hoop. Valse hoop komt alleen voort uit uw verlangens. Dat wilt u dat een ander wilt wat u wilt. Valse hoop gaat eigenlijk alleen over u, dat is het valse eraan.

Zuiver hoop kijkt naar de kansen bij de ander en denkt: "O, als het eens waar mocht zijn dat..."

Neemt u even een nanoseconde voor zelfonderzoek, Liefdescursisten. Uw verlangen, is dat zelfzucht? Of wenst u ook een beetje rekening te houden met iemand anders?

Valse hoop geeft ongelukken. Zuivere hoop biedt kansen om tegenstand te overwinnen.

 

Op Jacht!

Om te beginnen bestudeert u de tegenstand die u ondervindt van de Aanstaande Geliefde. Wat is het nu eigenlijk? Ziet de ander u niet staan, belt u aldoor ongelegen, krijgen uw mails geen antwoord? Of: worden al uw voorstellen afgewimpeld en afgewezen? Of: is er een ander?

Indien u meer dan een enkele poging heeft gedaan om aandacht te krijgen, moet u het patroon van uw mislukkingen onder ogen zien. Het is een tragisch feit, dat de gemiddelde Liefdescursist zichzelf steeds herhaalt. En steeds weer bent u verbaasd, dat u dezelfde uitkomst krijgt.

In dit geval heeft dat tot voordeel, dat u uw eigen studiemateriaal bent. Dus: wat doet u, wat is het patroon van de afwijzing?

Denk heel goed na.

Op Jacht!

In dat patroon zit de oplossing voor het overwinnen van weerstand. Krijgt u geen aandacht, dan zult u de Aanstaande Geliefde een reden moeten geven om u op te merken. Belt u ongelegen, schrijf dan een brief. Wissel van medium, want wellicht reageert de ander het liefste bedachtzaam. Is er een ander, doe dan een hartstochtelijk aanbod met aandacht voor de polygame levensstijl.

Met andere woorden, in het probleem zit ook de oplossing. Dat wil zeggen, alleen indien u zich op de Aanstaande Geliefde richt. Dan richt u zich immers op enige vorm van omgang waarin u beiden aanwezig bent. Verlangt u naar liefdevol gedrag, begin er vandaag dan nog mee.

Iemand moet beginnen. Weest u dat maar, Liefdescursist.

 

 

Op Jacht!

Volgende week ga ik verder op dit thema. Speciaal voor mannen is er dan de Liefdesles waarin ik u zal uitleggen wat te doen en wat te laten, indien de Aanstaande Geliefde een huisdier heeft. Wat als dat huisdier u niet mag? Wat als u het huisdier niet mag? Wat als het huisdier op bed slaapt en u wilt in dat bed slapen? Een antwoord op deze en andere vragen, verneemt u op maandag 23 maart van

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de week

Floepens, mis.
Kluk Kluk, native Dutch-American

Op Jacht!