De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: De onwillige Geliefde

Liefdescursisten!

Laat ik u zeggen: een willige of onwillige Geliefde, dat is puur een kwestie van motivatie. We zullen dat woord nog vaker tegenkomen in de Liefdescursus. In het kort komt het er op neer, dat u de Geliefde het voordeel toont van uw genegenheid en dus motiveert om u lief te hebben.

hartje

De ene Geliefde heeft een ongedurig karakter en verveelt zich snel, u biedt dan bijzondere uitstapjes aan, onverwachte feestjes en originele verwennerijen. De andere Geliefde wil alleen maar bridgen, golven en theedrinken bij de Bonneterie. Welnu, voor dit alles zult u dus de ideale metgezel moeten zijn en meer dan dat.

hartje

Indien u hiermee kunt leven, kan dit heel bevredigend zijn. Hoe ver u gaat, is totaal afhankelijk van uw passie. Een verhuizing naar het platteland, adoptie van kinderen of een abonnement op de plaatselijke chirurg kunnen uw kansen op geluk aanzienlijk verhogen.

hartje

Natuurlijk zijn er situaties waarin uw willen en kunnen tekort schiet. Accepteer dan, omwille van mijn en uw gemoedsrust, dat het praktischer is om uw affecties op een ander over te brengen. Zelfs ik weet wat het is om teleurgesteld te worden in de liefde en ben ik bitter of cynisch geworden? Nou dan.

Volgende week in de opfriscursus een vrolijker onderwerp. Ik ga u leren om een nietsvermoedende Geliefde hartstochtelijk te kussen.

Tot maandag!

Uw lieve Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit