De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: De liefdesbrief

Lieve Liefdeskneusjes,

Het principe van de liefdesbrief is zo eenvoudig. In feite gaat het slechts om drie zaken die liefdestechnisch gesproken in elkaars verlengde liggen.

hartje

Ten eerste. Uw briefpapier hoort zacht van structuur en aangenaam van uiterlijk te zijn. In het digitale tijdperk vergeten wij hoe sensueel de fysieke genoegens van het schrijven kunnen zijn. Het briefpapier dat uw Geliefde ontvangt, symboliseert uw persoonlijkheid. Bent u soms een oud wc-papiertje? Nou dan.

hartje

Ten tweede. U moet zich vooraf realiseren wat de brief dient te bewerkstelligen. Was u voorheen een anonieme aanbidder en wenst u zich nu bekend te maken? Wilt u graag eens samen naar de bioscoop? Of hoopt u diepe wederliefde op te wekken? Hoe duidelijker uw doel, hoe groter de kans op succes.

hartje

Ten derde. U stelt de brief op via de sandwich-formule. In het eerste gedeelte stelt u zich bescheiden aan uw Geliefde voor en maakt melding van uw verlangen. Kort houden.
In het volgende gedeelte bejubelt u de kwaliteiten van de Geliefde die juist dit verlangen bij u deden ontbranden. Maximaal 1 bladzijde.
In het derde gedeelte brengt u uw verlangen expliciet naar voren. Tot slot meldt u dat u snel contact zult opnemen en op welke manier. Uiteraard sluit u af met uw volledige naam en adres. C'est tout!

hartje

Naturellement krijgt u van mij de kans te oefenen. Raad eens aan wie u een liefdesbrief mag schrijven?

Volgende week in de Opfriscursus... omgaan met een Onwillige Geliefde.

Tot maandag!

Uw charmante Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit