De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Het nut van leugens

Uw Aanstaande Geliefde hangt aan uw lippen. Want nooit eerder vertelde u zo boeiend, zo amusant en toch zo intelligent over uzelf. Dat er hier en daar een paar leugens in het verhaal sluipen, getuigt alleen maar van een rijke fantasie. En dan, met een beetje goede wil had het allemaal waar kunnen zijn. Wat maakt zo'n leugentje nou uit?

hartje

Heel veel, zeg ik u.

hartje

Het is waar, in het begin lijkt een leugentje hier en daar de romance alleen maar te bespoedigen. U komt immers zoveel fraaier uit. Denkt u.
Wie liegt, is eenzaam. Met iedere leugen verbergt u een aspect van uzelf, omdat u bang bent dat het niet goed genoeg is voor de Aanstaande Geliefde. Leugens beschermen u tegen afwijzing. U tovert de ander een mooiere weergave voor ogen, in de hoop bemind te worden. Als die ander verliefd wordt, is dat dat op uzelf of op uw leugens?

hartje

Als u bemind wilt worden om uzelf, mag u nooit meer liegen. Wees wie u bent en probeer aan de gedachte te wennen dat een ander u juist daarom liefheeft. U bent goed genoeg. Zeg dat maar eens hardop tegen uzelf. Toe maar!

Volgende week maandag in de Opfriscursus: het kwaad dat bescheidenheid heet.

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit