De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: "Waar vind ik een Geliefde?"

Mais Vilan, schrijven sommige Liefdescursisten mij vermanend. Alles goed en wel met jouw praktische benadering van de Liefde, maar we kunnen geen partner vinden om jouw wijze lessen op toe te passen. Vooral de dertig plussers onder de Cursisten zitten met hun handen in het haar. Daarom deze week in de Opfriscursus aandacht voor het verwerven van het basismateriaal, ofwel: waar vind ik een Geliefde?

hartje

In principe hoeft het geen probleem te zijn. Laat u niets wijsmaken door cynische alleenstaanden die menen dat er boven de dertig alleen nog kneuzen over zijn. Onzin, zeg ik u, onzin!

hartje

Bepaalt u eerst eens wat u wenst, een man of een vrouw. In deze moderne tijd is het sociaal toegestaan om eens te wisselen. Persoonlijk ben ik daar erg voor. Het kan zo verfrissend zijn. Is uw keuze eenmaal gemaakt, dan gaat u bepalen waar uw Aanstaande Geliefde zich bevindt.

hartje

Zoekt u een man, dan scoort u gemakkelijk bij een sportvereniging. Nodig uzelf ter oriëntatie uit voor een trainingsavond of woon eens spontaan een wedstrijd bij. Ach, als ik alle mogelijkheden moest opsommen... u begrijpt vanzelf wel dat er tussen rugby en schermen vele nuances liggen.

Bedenk evenwel, dat als u in de sportsfeer een geschikte man vindt, u waarschijnlijk voortaan mee moet naar de wedstrijden. Kies daarom een sport uit, die bij voorkeur ook binnen uitgeoefend kan worden, zodat u in Elfstedenweer niet staat te kleumen.

hartje

Bent u op zoek naar een vrouw, dan treedt u de wereld van cursussen en opleidingen binnen. Vrouwen leren graag en zullen u met plezier helpen bij uw huiswerk. Doe u daarom altijd dommer voor dan u bent. Niet overdrijven, hoor! Bij een beetje vrouw valt u immers zo door de mand.

Ik geef toe dat het collegegeld voor een cursus kunstgeschiedenis of Nederlandse literatuur aanzienlijk is. Toch is het altijd nog goedkoper dan een relatiebureau en bovendien steekt u er nog wat van op ook. Dat is toch ook wat waard?

hartje

Denkt u hier eens over na, Liefdescursisten. En neem initiatief. Ik kan u heus niet allemaal aan de hand meevoeren, want ik heb zelf ook een liefdesleven te onderhouden. Mijn amants klagen al over de aandacht die ik u schenk.

...volgende les


Volgende week maandag in de Opfriscursus: het juiste woord.

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit