De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Eenzaam met Valentijnsdag

Lieve Liefdescursisten,

U wilt er niet aan denken, maar toch dringt de onverbiddelijke waarheid zich iedere dag sterker aan u op: niemand zal u een Valentijnskaart sturen. De brievenbus blijft leeg die dag...
Even overwoog u nog een kaart aan uzelf te schrijven, met verdraaid handschrift uiteraard, zodat u op kantoor of op school toch iets te pronken had. Maar al snel begreep u, daar alleen maar nog ongelukkiger van te worden. Eenzaam met Valentijnsdag, kan het erger?

hartje

Ja, hoor. Kijk vanavond maar eens naar het Journaal. Maar enfin. Laten we geen hiërarchie van leed opstellen. U bent eenzaam en wilt liefde. Wie niet, zou ik bijna zeggen.

hartje

Speciaal voor u, die liefdeskneusje par excellance is, herhaal ik de hoofdwet van de liefde: wie geliefd wil worden, weze lief. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar het kwartje is bij u kennelijk nog niet gevallen.

hartje

Wat te doen dus, deze Valentijnsdag? Tout simple: stuur drie kaarten naar lieve mensen. Doe dit belangeloos, zonder veeleisende verwachtingen. Leer vervolgens de hoofdwet van de liefde uit uw hoofd en praktiseer deze. Elke dag.

Tot volgende week!

Uw krachtige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

PS Volgende week de laatste Opfriscursus: moed houden!

sluit