De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Niets durven...

Lieve Liefdescursisten,

Niets durven en toch doen, daar gaat het om voor de brekebeentjes van de liefde. Dat zoiets niet eenvoudig is, laat zich gemakkelijk begrijpen. En toch kan het. Fijn, hè?

hartje

Het kunstje is gemakkelijk. Wat u durft, wordt bepaald door uw gedachten. Verander of negeer uw gedachten en u durft meer. Dat zal ik u aan de hand van een voorbeeld uitleggen.

hartje

Stel, u ziet een charmant persoon staan met wie u graag kennis zou maken. Maar: u durft niet. Dat komt doordat u zichzelf influistert hoe eng dat is, wat die ander voor vernederende opmerkingen zou kunnen maken en hoe afschuwelijk het zal zijn om zo mensonterend afgewezen te worden. Bijna zocht u alvast het telefoonnummer van Amnesty International op. Dat kan ook anders.

hartje

Terwijl deze gedachten door uw heen razen, concentreert u zich op een beeld waarin u iets aardigs tegen die ander zegt waarna een vriendelijke glimlach uw loon is. Laat die gedachten met rust, dan zullen zij door u heen reizen met onbekende bestemming. Hou het beeld vast. Als u daar gevoelig voor bent, kunt u geluid, geur of aanraking aan toevoegen.

hartje

Let wel: u gaat niet in discussie met uw gedachten. De enige functie die ze hebben, is u waarschuwen voor mogelijk gevaar. Soms is dat terecht, soms niet.

hartje

Ik geef toe dat het eenvoudiger gezegd dan gedaan is. Oefenen dus. U wilt toch niet altijd een brekebeentje blijven?

tot volgende week!

Uw krachtige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit