De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Verliefd zijn, wat is dat?

Lieve Liefdescursisten,

Deze week een van de nuttigste lessen uit de Opfriscursus, te weten over symptomen van verliefdheid. Nuttig voor prille Liefdescursisten die van toeten noch blazen weten of voor Cursisten die blasé zijn en daardoor geen contact meer hebben met hun werkelijke gevoelens.

hartje

Wie verliefd is, merkt dat lichamelijk. Kenmerkende symptomen zijn een wisselende lichaamstemperatuur, onrustige voeten en een hoofd dat sneller dan anders bloost of verbleekt. Deze verschijnselen wisselen elkaar af. Net wanneer u hieraan gewend bent, zullen ze wegvallen om vervolgens in alle hevigheid terug te komen.

hartje

Zelf ga ik altijd hallucineren in geval van verliefdheid. Kleuren ruiken, bloemen zien vliegen en poezen horen praten, ik heb het allemaal meegemaakt. Aan de drugs ben ik nooit gegaan, dat is met mijn hartstochtelijke natuur nergens voor nodig.

hartje

Uiteraard vertoont u ook psychische stoornissen als u verliefd bent. Concentratieproblemen, zwijgen wanneer het niet kan en mag, en een gemoed dat iedere dag een emotionele achtbaan aflegt.

hartje

Maar al te gemakkelijk verwart u deze symptomen met een opkomend griepje. Pas in dat geval de liefdes-lakmoesproef toe. Neem de eerste helft van en fles whiskey snel in en doe kalmpjes aan met de tweede helft. Waarschijnlijk valt u nu in slaap. Als u heerlijk uitgerust wakker wordt (u bent toch wel een beetje drank gewend?) dan was het griep. Had u daarentegen broeierige dromen, dan bent u verliefd.

Eenvoudig, hè?
Volgende week nog iets simpels: niets durven en toch doen. Tot dan!

Uw vuurvaste Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit