De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Hoe hou ik een vaste relatie leuk?

Lieve Liefdescursisten,

de harde waarheid moet gezegd worden. U streeft zo actief naar een Vaste Relatie dat u zich nauwelijks de tijd gunt om te beseffen wat u daar eigenlijk mee wilt doen. Uw Losse Contacten laten uw ontevreden achter. Maar pas op. Ze zijn belangrijker dan u denkt. Juist in een vaste relatie komt uw liefdesverleden u uitmuntend van pas. Quelle surprise!

hartje

O, ik ken mijn Cursisten. De ondeugende mails die sommigen van hen mij zonden, hebben zelfs mij tot blozen weten te brengen. Ik weet dat zij verlangen naar romantiek en een langdurige liefde. Die twee kunnen samen gaan, als u uw best maar doet.

hartje

Stel, u treft een Geliefde met wie u, naar uw innigste overtuiging, voor altijd samen zult blijven. De Geliefde in kwestie voelt dat ook zo aan, gelukkig. Nu moet u niet wee hand in hand op de bank gaan zitten. Althans, niet voortdurend. Daar komen de ergste dingen van.

hartje

Het is paradoxaal maar waar: behandel een vaste Geliefde als een los Contact en langdurig geluk zal uw beider beloning zijn.

hartje

Regel één: blijf beleefd tegen elkaar. De ander is geen meubelstuk.
Regel twee: verras elkaar met welgekozen cadeaux, dagjes uit en onverwachte afwezigheid.
Regel drie: hou nooit op met sexueel ondergoed te dragen. Het is de zuurstof van uw liefdesleven. En alles op tijd in een Dreft-sopje, naturellement.

hartje

Met deze drie basisregels moet het lukken. U ziet dat ze de kern vormen van uw gedrag met de Losse Contacten. Komen de regels u als nieuw voor, dan weet u nu waarom u nooit Losse Contacten had.

hartje

Nu is er nog iets dat mij van het lieve hart moet. Mijn Liefdescursisten dienen zich voor te breiden op een zelfstandig bestaan, dat wil zeggen, zonder moi. Op Valentijnsdag is het namelijk fini met de Cursus. Daarna krijgen trouwe Cursisten nog een poosje de gelegenheid om vragen te stellen en uit te huilen om mijn mooie brede schouders, maar ook zij moeten ooit op eigen kracht verder. Zover is het gelukkig nog niet.

Volgende week in de Opfriscursus: signalen van verliefdheid. Toepasbaar op uzelf en anderen.

Uw zachtmoedige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit