De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: De destructieve invloed van huisdieren op een prille romance

Lieve Liefdescursisten,

De poes die ik het meest heb liefgehad, heette natuurlijk Amore. Hij was de zachtste, de trouwste en de aandachtigste aller poezen. Bij mij stond hij nummer een en dat wist hij.

hartje

Toen ik een amoureuze omgang met K. ontwikkelde, duldde Amore de concurrentie dan ook niet. Hij bespuugde K., staarde hem op ongelegen momenten indringend aan en nestelde zich op mijn schoot als K. daar wilde zijn. Voor K. was het ontroerende gedrag van Amore een voortdurende bron van ergernis. Uiteraard wreekte zich dat in onze prille romance.

hartje

Achteraf zie ik in, dat ik misschien niet zo heel erg lief ten opzichte van K. heb gehandeld. Neem mij in deze nu maar niet tot voorbeeld, lieve Liefdescursisten. Een huisdier en een Geliefde moeten ieder hun eigen plaats weten. Het is aan u om de grenzen ertussen te stellen en geen territoriumdriften te dulden.

hartje

In de praktijk komt dat erop neer dat u uw nachten verdeelt over de Geliefde en het huisdier, de één niet met de ander bespreekt en presentjes voor beiden aanschaft of helemaal niet.

Tot volgende week maandag! Dan geef ik de drie basisregels waarmee u een Vaste Relatie leuk houdt. Streven wij daar niet allen naar?

Uw blijmoedige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit