De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: De Tussengeliefde

Lieve Liefdescursisten,

Als een ieder meteen de ware liefde ontmoette en die trouw bleef, dan was het romantische leven overzichtelijk maar saai. Omdat de zaken nu eenmaal anders liggen, zien we dat er verschillende soorten Geliefdes bestaan. Zo kunt u genieten van uw huidige Geliefde maar tergelijkertijd verlangen naar een Andere Geliefde. In sommige situaties is een Tussengeliefde het beste dat u kan overkomen. In deze les leg ik u uit hoe dat zit.

hartje

Onder ons gezegd, heb ik zelf nauwelijks ervaring met dit type Geliefde. Mijn karakterstuctuur vindt alleen bevrediging in een Grote Liefde. De enkele Tussengeliefde die ik heb gekend, maakte me een beetje treurig. Het was namelijk net alsof ik slechts de helft uit een doos bonbons mocht eten. De wijsheid die ik deze keer met u deel, is dan ook gebaseerd op een veldstudie zonder intensieve participatie.

hartje

Laat ik geen misverstand tussen ons bestaan: U gun ik uiteraard een heerlijke Tussengeliefde, vooral als u net teleurgesteld bent in de liefde. Door de omgang met de Tussengeliefde went u weer een beetje aan tederheid en intimiteit. Alors, zo dood waren uw hart en lichaam toch niet.

hartje

Wie geen grote Liefde heeft of wil (want geef toe, zoiets vergt veel onderhoud) mag rustig genoegen nemen met een maatje kleiner. De Tussengeliefde heeft geen optie voor de toekomst (zo rustig!), hoeft niet iedere zaterdagavond geconsumeerd te worden (dan heeft u tenminste wat aan uw weekend) en kan iedere moment opgezegd worden. C'est fini, mon ami! Reuze praktisch, dus.

hartje

Zo'n Tussengeliefde... men ontmoet hem of haar ergens, kende die ander eigenlijk al langer of ontwaakt opeens naast een nieuw lichaam. De omgang vlot goed en van romantische obstakels is geen sprake. Van romantiek evenmin, nu u er goed over nadenkt.

Tot volgende week maandag!

Uw toegewijde Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit