De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Het nut van tegenspoeden

Mijn lieve Liefdescursisten,

Omgaan met romantische teleurstellingen, gaat niet ieder van u even gemakkelijk af. De een vlucht in de drank, de ander gaat overmatig hardlopen en een volgende trekt zich terug achter het ijzeren gordijn van de eenzaamheid. Luister naar mij: tegenspoed kan uw liefdesleven verbeteren. In deze aflevering van de Opfriscursus leg ik u uit hoe u dat voor elkaar krijgt.

hartje

U weet, ik zie het leven door een rozerode bril. Dat wil evenwel niet zeggen dat ik dwangmatig positief denk of deel uitmaak van de new age beweging. Mais non! Mij afvragen waarom ik iets 'aangetrokken' heb doe ik nooit, tenzij het mijn garderobe betreft. Ik sta een praktische aanpak van het leven voor, ook en juist in de liefde. Waar het mij om gaat, is dat u nuttig gebruik maakt van de emotionele ontreddeling waarin u zich bevindt.

hartje

Bon. Aan de slag.

hartje

De beste manier om over uw romantische tegenspoed heen te komen, is te beginnen met een korte periode van bezinning. Denk na over uw tegenspoed. Zeur tegen anderen. Schrijf een vinnig essay. Bijt 's nachts in uw kussen van ellende. Kortom: laat alle emotie door u stromen, als ware u een hol riet dat gevuld moest worden. Na een week of wat is het tijd voor het volgende stadium.

hartje

In deze fase bent u gelouterd. Uw vermogen om emoties te ervaren is verdiept. De zwaarte van de teleurstelling is weg, maar niet de intense verlangens naar wederliefde. U bent kwetsbaar, zonder overgevoelig te zijn. Nu bent u in de ideale positie om een Tussengeliefde aan te schaffen. Geen grote liefde, geen kleintje maar iets er tussen in. En dat alles dankzij de tegenspoed!

U begrijpt het onderwerp van de volgende Opfrisles al. Inderdaad: de Tussengeliefde, wat is dat eigenlijk?

Tot maandag!

Uw praktische Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit