De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: De Kerstgeliefde

Lieve Liefdescursisten,

Er is geen ontkomen aan: binnenkort is het Kerstmis. Voor degenen zonder religieuze achtergrond of forse eetlust is er vaak geen doorkomen aan. Zelf heb ik nooit goed begrepen waarom Kerstmis in onze moderne samenleving niet op een dag gevierd kan worden, en dan zo tussen drie en vier uur 's middags. Dat lijkt mij ruim voldoende tijd om een Kerstgeliefde uit te pakken. Maar waar haalt men die eigenlijk vandaan?

hartje

U komt het snelste aan een Kerstgeliefde via de krant. Tegenwoordig is dat een fatsoenlijke methode. De keuze is bovendien ruim: iedere zaterdag staan de kranten bol van aanbiedingen. U kunt altijd even een charmant briefje schrijven en informeren naar de Kerstplannen.

hartje

Natuurlijk kunt u ook een aardige dakloze in huis halen. Daklozen zijn heus niet allemaal alcoholist. Onder hen zijn mensen met een avontuurlijk karakter en een flexibele instelling. Die zijn uitermate geschikt voor Kerstgeliefdes met een korte looptijd. Geeft u bij het afscheid even een lunchpakketje mee?

hartje

Terzijde. Inmiddels zijn er al enkele Liefdescursisten die, zo lijkt mij, zich alleen nog kunnen verbeteren met streng strafwerk. Hun opvatting van de liefde kan geenszins door de beugel. Deze Cursisten ontvangen momenteel mijn speciale begeleiding. Zo jammer dat in Nederland het tijdperk van de lijfstraffen ver achter ons ligt.

Enfin, nu dit alles gezegd is, kunnen we volgende week tenminste weer verder met de les. Ik zal u onderrichten in het romantisch gebruik van tegenslag.

Tot maandag!

Uw eigen Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit