De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: opfriscursus
Leidse Liefdescursus

Opfriscursus: Kussen Geven

Lieve Liefdescursisten,

Kussen krijgen is het probleem niet, maar kussen geven des te meer. Wie ernaar verlangt de lippen stevig op die van de Geliefde te drukken, moet actie ondernemen. Zelf heb ik al aardig wat keren de Eerste Kus uitgedeeld. Hoewel de details per Geliefde verschilden, is mijn aanpak in grote lijnen altijd dezelfde. Laten we die stap voor stap bekijken.

hartje

In tegenstelling tot moi heeft u een zwak ego. Daarom werkt u met een dubbele agenda. Naturellement! Een onzekere koorddanser gebruikt ook een veiligheidsnet.

hartje

De eerste fase is voor iedereen haalbaar. Onder het voorwendsel van gezelligheid, gaat u naast de Geliefde op de bank zitten, op een afstand van ongeveer 20 centimeter. Thuis oefenen met afstand inschatten, Liefdescursisten. Intussen converseert u onderhoudend over onbelangrijke zaken. Resultaat: de Geliefde is ontspannen en bevindt zich binnen kusafstand. Niets aan de hand!

hartje

Fase twee is niet moeilijk, mits u het goed doet. In het vuur van uw betoog schuift u spontaan dichterbij, zodat uw kleren elkaar raken. Vervolgens legt u een arm over de rugleuning van de bank. Denk erom: alleen de bank. Hou deze positie even vast.

hartje

In fase drie laat u quasi per ongeluk uw arm over de schouders van de Geliefde glijden. Maximaal zeven seconden laten rusten. Komt er protest? Dan speelt u de verontwaardigde onschuld. Voelt u geen weerstand? Meteen door naar fase vier.

hartje

Nu komt het er op aan. Uw arm sluit zich stevig om de schouders van de Geliefde en terwijl u de Geliefde langzaam naar u toe trekt (niet rukken), zwijgt u opeens. U kijkt afwisselend naar de ogen en de lippen van de Geliefde die hopelijk geen uitleg vraagt. En dan... dan kust u.

hartje

Creatieve Liefdescursisten kunnen deze methode uitvoeren met een staande Geliefde of zelfs met een Geliefde in de supermarkt. Dat laatste is mij nooit gelukt, omdat ik daar afgeleid werd door pakjes hagelslag en dergelijke. Want de liefde is zoet, maar chocolade smaakt au fond toch beter.

Volgende week in de Opfriscursus verplichte kost voor eenzame zielen. Waar haalt u een Kerstgeliefde vandaan?

Tot maandag!

Uw eigen Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

sluit