De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Lessen uit Hollywood
Lessen uit Hollywood

Les 2: Let op de levensstijl
Omar Sharif en het overspel

Leiden, maandag 9 januari 2012

Lieve Liefdescursisten,

Een man met een snor is voor veel geschikt. Hij ziet er betrouwbaar uit, wat meteen fijne gevoelens verschaft. Hij kan mannelijke dingen, zoals vuilniszakken buitenzetten, al weten we niet of hij dat ook doet. Hij kan kussen met bij-effecten. Dat zal ik u uitleggen.

tussen

Ik heb het hier natuurlijk over een ferme snor, denk aan een bezemsnor. Breed en groot. Geen eng modesnorretje. De snor moet goed onderhouden zijn: netjes getrimd en vooral schoon. Geen etensresten. Geen tabaksluchtjes. Resten tandpasta (iedereen schiet weleens uit) zijn ook taboe. Elke dag een sopje en de snor is daarbij ook nog eens fluweelzacht. Ach, konden vrouwen ook maar snorren laten groeien!

De regel is: eerst de man, dan de snor.

Het betekent dus dat de man in kwestie enige acrobatiek met zijn mond moet beheersen. Dat zet hij luister bij met zacht snor-geaai. Dames, verheug u erover dat mannen in deze op poezen lijken.

Alleen zo kan het, een man met een snor. Ja, en op het bioscoopdoek natuurlijk. Waarom Batman geen snor heeft en Zorro wel, is een moderne vraag die ik laat liggen. Deze week bespreek ik Omar Sharif.

tussen

Niet meer bekend? Foei. Denk aan uw kennis van de klassieken. Bent u in de bioscoop, dan kunt u hiermee zo'n indruk maken op uw gezelschap. Wie Omar Sharif zegt, die zegt snor. En daarna Lawrence of Arabia (1962), Doctor Zhivago (1965) en een lange reeks rollen waarin hij Russische schurken speelde. Altijd aantrekkelijk, altijd gepassioneerd, en altijd zo dat je als vrouw denkt: ja, ja, zo moet het. Af en toe kwamen er dan berichtjes dat Omar weer eens veroordeeld was voor mishandeling.

tussen

Mannen willen Omar Sharif zijn, vrouwen willen met hem zijn. Jammer van die losse handjes.

tussen

Als er iemand een foute man is, dan is het Omar S. Daar helpt geen snor aan. Een omhelzing met gekneusde lippen is nog te rangschikken onder passie en hartstocht. Maar 't is een hellend vlak. Een beetje wurgen in de slaapkamer is heus heel kinky, behalve als het uit de hand loopt. Omar is niet iemand die grenzen kent. De Egyptenaar meent dat hij ze zelf kan stellen. Dat is de schaduwzijde van dit soort mannen.

tussen

Passie is mooi. En goed. Zoekt u een Geliefde met passie, dan heeft u mijn toestemming. Blijft u vooral in het begin opletten? U kijkt vooral naar hoe de aanstaande Geliefde omgaat met tegenslag. Kom eens met opzet te laat voor iets belangrijks en bestudeer de effecten. Leidt de frustratie tot agressie? Denk aan stemverheffing, vloeken, gebalde vuisten, kwaadaardige blikken, gesnauw naar anderen. Dan heeft u te maken met iemand die vandaag op de muur stompt, en morgen op u. Omar lijkt in elk begin ook ideaal, tot het tegenzit. Daarna groeit zijn strafblad weer een beetje.

tussen

Wat die snor ermee te maken heeft, zult u vragen. Het is wat lipstick is voor een vrouw: aandachttrekkerij voor de mond. Lippen. Kussen. En daar ben ik weer bij het trefwoord passie beland. Past u op voor de Omars van deze wereld?

Aanstaande maandag leg ik u uit waarom zwijgen zo'n verpletterend effect kan hebben. Greta Garbo deed het voor, en ik vertel waarom u het moet nadoen en op welke momenten. Veelzeggend zwijgen, the silent treatment en de kunst om intimiteit in de zwijgerij te leggen, dit alles en meer hoort u van

 

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Vilan van de Loo

Lessen uit Hollywood