Leidse Liefdescurus
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Liefdeslessen V.G.
 

Les 5: Romantiek in cyberspace

Maandag, 23 november 1998

Lieve Liefdescursisten,

Geloof mij, weinig spannender dan een ontluikende liefde op afstand. Zelf heb ik eens mogen ervaren dat een intercontinentale afstand tussen de aanbedene en moi de passie opzweept tot ongekende hoogte. Ah! Die zoete pijn van het ontberen. L'amour, l'amour, c'est toujours l'amour!

roos

Maar kussen met een oceaan ertussen is lastig. Van de weeromstuit wordt men reislustig. Kijk daarom even critisch naar het saldo op uw spaarbankboekje, voordat u romantisch gaat avonturieren in cyberspace.

roos

Via de gebruikelijke zoekmachines als Yahoo, Altavista en Ilse komt u vanzelf bij de duizenden contactadvertenties op het Net terecht. Hoe verder weg de Aanstaande Geliefde, hoe spannender natuurlijk.
Maar of achter zo'n advertentie de prins/es uit uw dromen schuil gaat, weet u pas nadat u contact heeft gelegd. En dan merkt u, dat tijdens uw mail-wisseling de vonk overspringt. Elke mail laat u tès gelukkig achter. Ieder tweede, tiende en honderste woord vervult u met diepe verlangens.

roos

Pardon, denkt u nog even na?
Misschien is uw geliefde prins/es wel een kind van tien, dat pas heeft leren Internetten of een psychopaat m/v die nieuwe kennissen zoekt. Bij het telefoneren kan gemakkelijk en snel een stand in worden ingezet, dus een aardige stem zegt minder dan niets.

roos

Het is daarom zaak, dat u die ander eens grondig doorlicht. Adressen, publicaties, de persoonsnaam, de naam van de poes of hond, alles haalt u even door de bekende Internet-zoekmachines. Agatha Christie is er niets bij. Zelf beleef ik altijd veel plezier aan dat soort kleine veiligheidsoperaties. Het levert altijd nieuwe gegevens op die mijn gevoelens beinvloedden. Vooral achteraf was dat altijd het beste.

roos

Ja, dat zeg ik nu wel zo nonchalant, van dat op reis gaan, maar misschien heeft u liever een low budget liason. Niets mis mee. Ik zal niemand verplichten Cupido achterna te reizen. Het is aan u.
En kamperen in een ander dorp is tenslotte ook fijn, zegt men, al logeer ik zelf alleen in luxe hotelkamers met jacuzzi.
Enfin. Als u romantiek in cyberspace wenst, betekent dat veel romantische e-mails en hartstochtelijke attachments verzenden. Hoe zoiets in zijn werk gaat, leg ik u in de volgende Liefdesles uit.


Tot volgende week maandag!

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

P.S. U merkt, vanaf deze week zijn de vorige Liefdeslessen ook voor u bereikbaar. Ik kreeg zoveel verzoeken om inzage, dat ik met de hand over mijn tedere hart heb gestreken.

Spreuk van de Week

Wij zijn zo iets
als datgene
waarvan dromen gemaakt worden

William Shakespeare

sluit