Leidse Liefdescurus
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Liefdeslessen V.G.
 

Intermezzo: post van Liefdescursisten

Maandag, 9 november 1998

Lieve Liefdescursisten,

Allons! Geen paniek. We zijn nog maar pas begonnen met de Liefdeslessen, of een aantal van u heeft zich al in de emotionele kreukels gegooid. De ene na de andere wanhopige e-mail bereikt mij. En wat is er nu helemaal aan de hand, hm? U voelt zich onbeschermd en kwetsbaar.
Ik wil niet hardvochtig klinken, want mijn natuur is geheel vervuld met l'amour, maar dat was nu precies mijn bedoeling. Het betekent immers dat u iets nieuws ervaart en dat vergroot uw tot dusver minieme kansen op duurzame liefde.

roos

U begrijpt het al: vanwege de emotionele nood is de les over de contactadvertentie een weekje uitgesteld.

roos

Sommige Liefdescursisten geven te kennen, nogal geïrriteerd te zijn door mijn pragmatische kijk op de liefde. Ik zou een cynische intrigante zijn, ik was geobsedeerd door Franse horizontales als Madame de Pompadour en Madame de Montespan, ik was ongetwijfeld zeer gefrustreerd, ik... enfin, u bent niet origineel maar tenminste wel expressief. Tant mieux. Het verheugt mij dat u zich zo laat gaan. Ergernis is immers de achterkant van verlangen en u bent dan ook op de goede weg.
Ergert u zich maar iedere week aan mij. Maar denk erom: blijf niet vastzitten in die fase. Wie leeft, dient te groeien. Indien u niet groeit, mag u zelf de conclusie trekken.

roos

Liefdescursist F. uit het Hollandse plaatsje Schagen schreef mij ongelukkige regels over de combinatie van een Geliefde met een eigen leven leiden. Hem is gebleken, dat zijn Geliefde uitmuntte in het voeren van een eigen leven waarin hij steeds minder een plaatsje vond.
Mijn beste F., wat tragisch voor je. Maar heb je er weleens bij stilgestaan, wat dit over jou zegt? Misschien excelleer je in adverteren voor een aantrekkelijke zaak, zijnde jouzelf, en moet je eens nadenken over een werkkring in de reclame. Wat de inhoudelijke kant van de liefde betreft, raad ik je aan de Cursus te blijven volgen.

roos

Ook in het buitenland - de Liefdescursus is immers tweetaling - hebben mijn instructies wortel geschoten, getuige het briefje van Z. uit New York. Hij kan geen Geliefde vinden en vermoedde boosaardig dat alle leuke vrouwen die hij ontmoette, lesbisch zijn. Vertel eens Z., ben jij het alternatief?

roos

H. uit het Belgische T. toonde zich aanzienlijk zachtmoediger. Na vele teleurstellingen zoekt zij nog steeds naar een balans tussen geven en ontvangen in de omgang met haar Geliefde. Lieve H., troost je met de gedachte dat mannen het ook niet meer weten. Zachte mannen zijn watjes, stoere kerels domme macho's. Het leven is een doolhof, dat ben ik met je eens. Maar niet saai.

roos

Tijd om weer aan de slag te gaan. Volgende keer zal ik met u het wezen en de werking van contactadvertenties doornemen. Stelt u alvast een petit basistekstje op?


Tot volgende week maandag!

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de Week

Alles is verleiding voor wie er bang voor is.

J. de la Bruyère

sluit