Leidse Liefdescurus
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Liefdeslessen V.G.
 

Introductie

Maandag, 12 oktober 1998

Lieve Liefdescursisten,

Luister eens goed. Het is alweer oktober, de zomer is voorbij en u bent weer of nog steeds alleen. Straks zal het winter zijn. Zo koud... en dat terwijl uw hart brandt van vurig verlangen naar een Geliefde. Wat te doen? Houdt moed, zeg ik u.

roos

Nadat de eerste Liefdescursus afgelopen was, heeft u mij niet los willen laten. De afgelopen maanden ontving ik talloze mails waarin u mij om romantisch advies vroeg. U wilde weten waar u een Geliefde kon vinden, hoe u een vaste relatie leuk kon houden en wat de signalen van overspel waren. Velen van u smeekten om inzage in lessen van de eerste Liefdescursus.

roos

Kijk, dat bewees al uw amateuristische kijk op de liefde. Ik zeg u: wat voorbij is, is voorbij. Fini.

roos

Mais... het leven gaat door. Daarom, en luisterend naar uw noodkreten, heb ik besloten een Liefdescursus Voor Gevorderden in het leven te roepen, voor iedereen die teleurgesteld is in de liefde en opnieuw wil leren liefhebben. Zeg nu zelf: zijn wij niet allen teleurgesteld? Enkele saaie mensen zonder levenservaring natuurlijk daargelaten.

roos

In deze Liefdescursus V.G. zult u enkele vertrouwde onderdelen tegenkomen, zoals de Spreuk Van de Week en uw lievelingsrubriek Uit Mijn Eigen Leven. Nieuw is het onderdeel Trauma's van Toen. Wekelijks zal ik bovendien een Opfriscursus doceren, zodat u de basistechnieken van de romantische liefde kunt oefenen. Het Liefdesarchief waarin u voorgaande lessen kon nalezen, is afgeschaft. Als u de kunst der liefde wenst te leren, dient u wekelijks bij de les te blijven. Denk erom! Niet lapzwanzen. De Cursus duurt slechts tot Valentijnsdag 1999. Dan hoort u in liefde bloeiende te zijn.

roos

Iedere maandagochtend kunt u de nieuwe les bestuderen. De week gebruikt u om erover na te denken en in het weekend mag u de Liefdesles gaan praktiseren. En u weet het: voor persoonlijke problemen mag u altijd op mijn elegante damesschouder leunen. Schrijf mij gerust.

roos

Aanstaande maandagochtend beginnen we met de eerste Liefdesles die natuurlijk over uiterlijkheden gaat: Help, ik ben zo lelijk! In de Opfriscursus leg ik u uit, hoe u erachter kunt komen of u aantrekkelijk bent.


Tot volgende week!

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de Week
Er zijn geen harde vrouwen,
alleen zachte mannen.
Raquel Welch
sluit