Leidse Liefdescurus
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Liefdeslessen V.G.
 

Les 9: Meteen naar bed? Nee toch zeker.

Maandag, 21 december 1998

Lieve Liefdescursisten,

Het is waar: in bed leert men zijn vrienden kennen. Maar ook zijn vijanden. Zelf ben ik voorstandster van een wat voorzichtiger methode van kennismaking. Onlangs had ik hierover een interessante discussie met mijn nichtje. Zij is veertien jaar. Mijn lieve terughoudendheid beoordeelde zij als preuts en onverstandig. De huidige mores dicteren anders, zo legde zij me uit. In het kort komt het concept van de nu opgroeiende generatie erop neer, dat twee aspirant-Geliefden eerst allerlei uitstapjes maken, binnen de kortste keren gaan zoenen en elkaar betasten om vervolgens in bed te belanden. Pas na verloop van tijd gaan men eens bespreken of er al doende misschien gevoelens zijn ontstaan. Zo niet: adieu!

roos

De methode van mijn nichtje keur ik af. Natuurlijk knijp ik ook wel eens in een appel voordat ik hem in mijn mandje leg, maar ik hoef de hele vrucht niet te eten om te weten of hij me smaakt. Als iets eruit ziet als een appel, ruikt als een appel en voelt als een appel, dan is het een appel. Het gebeurt maar zelden dat er een wormpje in zit. En dan, het eiwit van zo'n worm kan très voedzaam zijn.

roos

Meteen naar bed. Nee toch zeker?

roos

Noem me romantisch, scheld me uit voor ouderwetsch, maar voor mij blijft sexualiteit iets bijzonders. Het is geen consumententest voor eventuele Geliefdes. Liefde begint in het hart en niet in het onderlichaam want daar begint de lust. Natuurlijk, als ik eenmaal mijn negligé heb afgeworpen, ontdoe ik me daarmee ook van alle prudentie. Maar u begrijpt mij wel. Sexualiteit is de vleselijke vorm van liefde. En ik wil niets minder dan de gouden combinatie.

roos

Lieve Liefdescursisten, mijn betoog is is niets minder dan een principekwestie. De Cursus die ik u geef is gebaseerd op de liefde, niet op lust. Ik verwacht van mijn Cursisten dat zij mijn standpunt delen.
Maar aan sommigen van u twijfel ik. Tijd om de bokjes van de schaapjes te scheiden. Allons.. Wilt u in liefde samensmelten? Of wilt u eens zien hoe lang die aardige kennis het uithoudt in bed? Mijn favoriete leerlingen hoeven mij niet te antwoorden. Maar de rest... toe, schrijf mij.

roos

Dat ik niet geheel ouderwets ben, blijkt uit het onderwerp van de volgende Liefdesles. Op verzoek van enkele Liefdescursisten (m/v) leg ik de volgende keer uit wat u te doen staat als zij slimmer is dan hij en nog meer geld verdient ook. In de Opfriscursus ga ik in op het nut van tegenspoeden en hoe daarvan romantisch gebruik te maken.


Tot volgende week maandag!

Uw melancholieke Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de Week

De wijze bemint,
de anderen begeren.
Afrianus

sluit