Leidse Liefdescurus
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Liefdeslessen V.G.
 

Les 8: Help! Zij wil wat!

Maandag, 14 december 1998

Lieve Liefdescursisten,

Negen van de tien mannen willen een vrouw met ballen, maar zijn toch bang voor haar. Quelle horreur! In deze Liefdescursus heb ik al eerder gewezen op zulke onmogelijke verlangens. Wat bezielt de man toch, uit te kijken naar een Geliefde die hij niet aan kan... Is hij masochistich of... ligt het allemaal aan de maman?

roos

Menige man die ik in mijn bed begeerde, liet zich afschrikken door de subtiele avances die ik maakte. Tijdens onze conversatie kriebelde ik hem zachtjes in de nek, complimenteerde ik hem met zijn lichaamsgeur of legde mijn hand teder op een plaats die geen nadere aanduiding behoeft. De man durfde niets en achteraf had hij dan spijt, natuurlijk, maar dan hoefde ik weer niet meer. Inmiddels heb ik mijn les geleerd en die geef ik deze week aan u door.

roos

Heren-Liefdescursisten, laat mij allereerst u geruststellen. Een vrouw kan u iets aanbieden, hetzij een glas whiskey (ik prefereer Jameson), een uitnodiging voor de film of haar mond. In de regel beoogt zij daarmee niets anders dan dat. Als zij de vleselijke liefde wenst of verlangt te gaan samenwonen, hoort u het wel. Dan aanvaardt u het aanbod of weigert het. In beide gevallen blijft uw mannelijkheid intact.

roos

De angsthazen met bindingsangst wil ik op het hart drukken dat u niets hoeft te doen dat u niet wilt of kunt. Onthou dat. Initiatief ontvangen kan uw leven zoveel gemakkelijker maken.

roos

En bovendien, messieurs, is het geen heerlijk gevoel welkom te zijn?

roos

Nu een woordje tot de Liefdescursistes. Lieve zusjes, maken jullie het niet te bont? Niet te veel tegelijk proberen, hoor. Een poes krijgt zijn medicijn tenslotte ook theelepel voor theelepel toegediend. Hou altijd voor ogen dat het mannelijk ego weliswaar groot maar toch vooral fragile is, zoals een paar hoge hakken zonder binnenwerk. De kunst ligt er in, dat bouwwerk te ontzien en toch uw zin te krijgen.

roos

Kunnen we nog even êntre nous blijven, dames? Het geval wil misschien dat u een man heeft getroffen die nog onbekend is met het vrouwelijk initiatief. Het is duidelijk: als u niets doet, is het eindresultaat minder dan niets. Hoe pakt u het gemiddelde probleemgeval nu aan?

roos

Plaats eerst een opmerking over een aardig restaurant. Zeg bijvoorbeeld dat u daar zo graag zou willen eten. Valt het kwartje niet meteen, dan gaat u op dat thema variëren. Uiteindelijk zal zelfs de domste man begrijpen dat hij iets moet doen, namelijk voorstellen daar een bezoek te brengen. In uw blijdschap daarover zegt u toe, zelf even een tafeltje te reserveren. Bij het afrekenen glimlacht u olijk, dat hij het idee had en u dus de rekening krijgt, en dat het zo eerlijk verdeeld is.
De volgende keer kunt u directer zijn en rechtstreeks de man uitnodigen. Zo traint u als het ware de man om uw initiatief aan te kunnen.

roos

Moi? Een negatieve kijk op de manskerels? Heus, ik ben realistisch. Ik hou veel van mannen, bijna net zoveel als van poezen, maar ik ben niet blind voor hun fouten. Ook niet voor die van vrouwen, voorzover zij die hebben natuurlijk.

roos

Enfin, de Liefdesles is weer afgelopen. Het blijven natuurlijk eenvoudige handreikingen die ik u doe. Maar u weet: schrijven mag altijd.
Volgende week leg ik u in de Opfriscursus uit waar u een Kerstgeliefde vandaan haalt. Met de Gevorderde Cursisten bespreek ik de verhouding tussen liefde en lust.


Tot volgende week maandag!

Uw ervaringsdeskundige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Spreuk van de Week

Wie bedeesd vraagt,
legt een weigering in de mond.

Hyppolytus

sluit