De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
overzicht: Droom & Daad
Leidse Liefdescursus

Bonjour!

Leiden, woensdag 1 januari 2003

Allerliefste Liefdescursisten,

Het is waar, zegt het voort en jubelt het uit: moi is terug! Nu de duistere feestdagen voorbij zijn, breken de dagen van het licht weer aan. En wie kan u beter begeleiden dan uw eigen Liefdesdocente, die al jaren lang hetzelfde aan u uitlegt?

blaadje

Mais oui, in mijn leerschool der liefde loopt u al vijf jaar mee. 't Is niet erg dat u weleens een keertje blijft zitten. Dom is tenslotte ook lief.

blaadje

Alleen, men schiet er zo weinig mee op in de romantiek. U wilt een Geliefde, niet zo eentje die komt en gaat. Uw hart is tenslotte geen draaideur. Ware Liefde, daar droomt u van. In deze jaargang liefdeslessen leer ik u hoe dromen in daden om te zetten, en met de resultaten om te gaan.

blaadje

Want geloof mij, resultaten zullen er zijn. U droomt van uitgaan met blonde vrouwen? Ik leer u hoe dat voor elkaar te krijgen. Of droomt u van lange reizen voor donkere prinsen die ontbijt op bed kunnen serveren? Pas de problème, zoals mijn tante in Parijs altijd zegt. O, dromen zijn geen bedrog. Geloof toch niet wat omhooggevallen volkszangers u trachten wijs te maken. Dromen zijn de leidraad voor uw leven, zoals dat moet en kan zijn. Neem mijn hand die ik zo liefdevol naar u uitsteek en ga met mij op liefdesavontuur. L'amour, l'amour, c'est toujour l'amour. Hoe zouden we zonder moeten leven?
Aanstaande maandag beginnen we. Heel eenvoudig, zodat ook de traagsten onder u het kunnen volgen. Ik heb tenslotte al genoeg kneusjes onder mijn hoede. Op maandag 6 januari leer ik u hoe te dromen, en waarom de mankementen van uw romantische bestaan nou juist daardoor zijn ontstaan. Nog even volhouden dus, en dan krijgt u weer wekelijks liefdesonderricht van moi,

Uw dierbare Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Vilan