Les 15 De relatietest: samen naar de kinderboerderij

Leiden, Maandag 4 April 2016

Lieve Liefdescursisten,

Wat heerlijk, u heeft iemand gevonden die in alle opzichten bij u lijkt te passen, in grote en in kleine opzichten, en u deelt zelfs een aversie tegen gluten. Het is bijna te mooi om waar te zijn, zucht u. Hoe komt u erachter of dit de ware is? Eenvoudig. Ga samen naar de kinderboerderij voor de relatietest. Doe dat wel goed. ?

Met een mogelijke vaste Geliefde naar de kinderboerderij gaan is een evenement. U gaat ziet hoe die ander reageert op dieren die er zeer lief uitzien (konijntjes) maar een risico hebben (tanden), op dieren die als doorsnee worden gezien (geit) maar in het bezit zijn van verbazende eigenschappen (het onzichtbare goede karakter) en dieren die ietwat onbereikbaar zijn (vogels), en zo nog veel meer. Met andere woorden: u krijgt een grote hoeveelheid nuttige informatie over het karakter en de daadkracht van uw gezelschap.

Zoiets kan meevallen. Of niet. In beide gevallen weet u wat u te doen staat. Onthou dat u een ander niet naar wens kunt veranderen. Stel dat u van een schuwe Geliefde een uitbundige Geliefde wenst te maken en stel dat dat lukt. Over twee jaar denkt u, dat schuwe vond ik toch leuker. Stel dat de Geliefde terug verandert. Dan denkt u na een jaar: ik heb toch liever een sterke persoonlijkheid.
Gewoon houden wat u hebt is in liefdeszaken het overzichtelijkste. Dat geeft rust. Het leven is immers al hectisch genoeg.

Voordat u naar de kinderboerderij gaat, moet u bij uzelve te raden welke informatie u het dringendste nodig heeft. Alles kan niet. Maak een keuze.
Bent u bijvoorbeeld snel onzeker, en wilt u weten of u van de aanstaande Geliefde steun kunt verwachten, dan gaat u naar de konijntjes. Die hoppen alle kanten op, die zijn gevoelig, die zijn zacht en kwetsbaar. Neem worteltjes mee en geef die aan de Geliefde, opdat die ze weer aan de konijntjes kan geven. En dan opletten.
Worden die worteltjes neergesmeten met een brul van "schaften!" dan beseft u dat u meer heeft aan de thuiszorg dan aan de Geliefde, en u weet hoe het met de thuiszorg gesteld is tegenwoordig.
Bent u daarentegen vol levenslust en zoekt u altijd avonturen, neem dan iets lekkers mee voor het wilde zwijn en vraag of de Geliefde dat zwijn met de hand wil voeren.

Mogen de dieren niet gevoederd worden, dan is er altijd de mogelijkheid tot aaien of voor een gesprek van mens tot dier. Vraag vooral aan de Geliefde, wat het dier te melden heeft. Een dier is ook een persoon, immers. Een mens is een zoogdier, wist Woutertje Laps al, en u bent geen uitzondering.

Nu, voordat het hier ontaardt in een biologieles, trek ik een streep onder deze lees. Neem de informatie die u opdeed tijdens het bezoek serieus, vooral wanneer u de neiging heeft er steeds over te gaan lachen. Dat is een afweermechanisme om onwelgevallige inzichten op een afstand te houden. Op korte termijn werkt het. Op lange termijn niet. En dat laatste betekent dat u de harde waarheid weer zult beseffen wanneer u een hypotheek en twee kinderen verder bent. Dan heeft u toch liever nu het blijvend inzicht? Het goede nieuws is de ruimte die u meteen heeft om naar een nieuwe Geliefde te zoeken.

Aanstaande maandag doceer ik een les die daarop aansluit. De kakelverse Geliefde komt voor het eerst logeren. U denkt aan het bed, aan de lakens, aan het ontbijt, aan tandpasta en dan durft u eindelijk te denken aan het ene dat er werkelijk toedoet: wie moet waar slapen? Poekoe of Mimi liggen graag bij u in bed. Wat u te doen staat, hoort u volgende week van

Uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

de vorige lessen van dit cursusjaar

M

Hoe was het ook alweer? Inderdaad. Wie wat bewaart, die heeft wat. Er zijn voorgaande cursusjaren van de Leidse Liefdescursus. Verkeert u in staat van wanhoop, weet u helemaal niet meer of u aantrekkelijk bent en of er ooit iemand van u zal gaan houden, begin dan bij de Opfriscursus. Staat he-le-maal onderaan. U kunt mij ook mailen in geval van romantische nood. Mijn damesschouder is breed genoeg om tegen te leunen. Archief: de vorige jaargangen.

Vorige week niet aan toegekomen? Geen tijd gehad door een afspraak met de dierenarts? Lees de vorige lessen van deze jaargang eens door. Iedere week staat hier een lijstje van de vorige lessen:

herscholing

V

In 2009 putte in enige inspiratie uit de natuur, toen ik in de reeks Op jacht de techniek van de ooievaar en de kikker uitlegde. De kernpassage uit die les is deze:

Gebruik deze jachttechniek als uw aanstaande Geliefde onrustig is, beweeglijk in het komen en gaan, overal tegelijk aanwezig lijkt te zijn maar geen contact met u legt. U moet zorgen deel uit te maken van de belangrijkste wereld van de aanstaande Geliefde. Is het sport, school, kantoor? Verzin een noodzakelijke reden om daar aanwezig te zijn en wees dat dan ook. Daarna blijft u een tijdje zoals u bent. U valt niet erg op terwijl u de situatie verder bestudeert, maar u bent en blijft aanwezig en kijkt naar hetgeen de Geliefde doet.
Zoek uw moment.
Dat moment is een moment van zwakheid van de Geliefde. Emotioneel of praktisch, tranen of in een brandend huis, wat dan ook, dat is het moment.
Op dat moment nadert u snel en doelgericht. Raak de aanstaande Geliefde aan, zeg woorden van troost en bemoediging, bied een schouder en droge kleren aan, geef wat nodig is.
Ter vergelijking: kikker in de sloot. Ooievaar ernaast, wachtend. Dan opeens, de snavel! Kikker zit erin. Ooievaar gelukkig.

Ja, de natuur is keihard, net als de romantiek. Dus moet u beslissen wat en wie u bent: ooievaar of kikker. Indien u niet kiest dan wel twijfelt (wat hetzelfde is), dan bent u eerder vroeger dan later een kikker. De gehele les staat hier. En u weet: het Liefdesarchief is gratis toegankelijk, geen registratie. Niemand ziet dat u alles steeds opnieuw moet lezen.

contact

Wilt u meer weten, heeft u dringende vragen of wenst u een intensieve begeleiding die buiten de gratis digitale bijstand gaat? Dat kan.

U kunt mij mailen via het formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Sinds jaar en dag schrijf ik over liefde en romantiek. Inderdaad, twee verschillende zaken. Als u dat niet meteen inziet, adviseer ik u de Liefdescursus te volgen. Begin bij het begin en duik het archief in. Blijven opletten, hoor.
Hier ben ik ook te vinden:
  • blog
  • Twitter
  • TouTube
  • Pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn
website hit counters