De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Alleen! Altijd Alleen!
De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden

Alleen! Altijd alleen!

Alleen! Altijd alleen!

Leiden, maandag 8 december 2013

Lieve Liefdescursisten,

In december gaat de Liefdescursus weer van start. Wilt u af en toe een berichtje ontvangen? Meldt u dan aan. U ontvangt het eBoek Eerste Hulp bij Liefdesverdriet.

De feestdagen werpen hun schaduw vooruit. Bent u nog steeds of alweer alleen, en vreest u die dagen vol verplichte gezelligheid? Daar kan ik me alles bij voorstellen. Of voelt u wel aankomen dat uw relatie tegen die tijd fini zal zijn? Arme Cursist, om er juist dan alleen voor te staan. In december slaat het liefdesverdriet hard toe. In alle jaren dat ik deze liefdeslessen doceer, is december de droevigste maand. Dan is uw vraag om troost en hulp het grootste. Mijn mailbus is voller dan anders en steeds weer klinkt uw verzoek om méér aandacht van mij.

tussen

Dit jaar ga ik daar gehoor aan geven.

tussen

De Liefdeslessen beginnen vroeger. Ik ga u meer soorten troost bieden, bijna allemaal online. Bijna, inderdaad, want ik overweeg om telefonische bijstand te verlenen in noodsituaties.

Liefdesverdriet is zo iets verschrikkelijks, dat begrijp ik uit eigen ervaring maar al te goed. Een gebroken hart kan het hele leven zinloos doen lijken, en dat leven gaat dan zo medogenloos verder. Dat alleen al is een reden om te huilen. Net of het verlies dat u heeft geleden er helemaal niet toe doet. U en ik weten wel beter.

tussen

Dus Liefdescursisten, als u de donkere wolken aan de hemel waarneemt, hou vol. Begin december beginnen mijn liefdeslessen weer. Achter de schermen van de Liefdescursus gebeurt intussen van alles. Wilt u daarvan op de hoogte gehouden worden? Mail mij dan.

tussen

En nu, dierbare Liefdeskneuzen, hou ik mijn hart voor u vast. Want u ziet niets aankomen. Ik wel. Uw Geliefde denkt na over de relatie met u. Misschien valt de klap op Kerstavond of met Oudjaar. Het zijn beruchte avonden, als het gaat om gebroken harten. Een golf van liefdesverdriet trekt over Nederland en wie zal u troosten? Dat ben ik,

uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

PS Wilt u mij volgen op Twitter? Kan ook: klik hier

Vilan van de Loo