A van... Angst
B van... Bed
C van... Chocolade
D van... Dagdromen
E van... Ego
F van... Familie
G van... Glamour
H van... Hart
I van... Initiatief
J van... Jaloezie
K van... Kus
L van... Lach
M van... Missen
N van... Naakt
O van... Oud
P van... Privacy
Q van... Quiz
R van... Ring
S van... Schaamte
T van... Techniek
U van... Ultimatum
V van... Valentijn
W van... Wij
X van... Xenofoob
Y van... Yuppie-liefde
Z van... Zodiac
Lexicon der Liefde

T van... Techniek

Leiden, maandag 24 januari 2000

Lieve Liefdescursisten,

Naurellement, liefde is een kwestie van techniek. Met talent, de juiste timing en wat goede trucs komt u waar u wezen wilt. Over manipulatie hoeft u zich geen zorgen te maken, want in liefde en oorlog is nu eenmaal alles geoorloofd. Nog een paar liefdeslessen en u hoeft zich nooit meer ergens zorgen over te maken. Is het nu goed?

tussen

Welaan. Mijn standpunt moge duidelijk zijn: liefde is te sturen, maar nooit te controleren. Wat u zegt, doet of nalaat heeft invloed op het vinden of behouden van een Geliefde. Die invloed op de juiste wijze gebruiken, leer ik u in de Liefdescursus. Daarmee bereikt u veel. Maar niet alles, want liefde is een fenomeen van een te hoge orde om zich door een mens te laten beheersen.

tussen

Nu dat duidelijk is, kan ik u iets meer zeggen over de liefdestechnieken die u in moi's Cursus vindt.

tussen

Alle technieken die ik u adviseer, hoe gerafffineerd ook, berusten op een gemeenschappelijk factor: goede intenties. Indien u bijvoorbeeld de potentiële Geliefde een compliment geeft, werkt dat niet als u zulks met valse bedoelingen doet. Dat geldt uiteraard ook voor de liefdesbrief. Een gekwetst ego, een weddenschap of u de ander kunt krijgen of verveling, dat zijn verkeerde intenties. Daarmee kunt u nog wel resultaat boeken, maar op den duur zal zich dat tegen u keren.

tussen

Wie handelt met een oprecht verlangen naar liefde, zal deze ook naar alle waarschijnlijkheid ook ontvangen. Alleen, misschien niet op het verlangde moment of via de begeerde Geliefde, maar op een wijze die u nog onbekend is.

tussen

Gewoon doorgaan en afwachten dus? Mais non!

tussen

Gezien mijn kararakterstructuur ben ik wel de laatste persoon ter wereld die u mag aanmanen geduld uit te oefenen. Een Ultimatum stellen kan soms heel verfrissend zijn, met name in de eerste fase van kennismaking. Volgende week zal ik u hierover nader inlichten. Wanneer hoeft dat ene telefoontje echt niet meer te komen? Hoe bepaalt u wat genoeg is? Het antwoord op deze en andere vragen kent u op maandag 31 januari.

Tot volgende week!

Uw charmante Liefdesdocente,

Vilan van de Loo