A van... Angst
B van... Bed
C van... Chocolade
D van... Dagdromen
E van... Ego
F van... Familie
G van... Glamour
H van... Hart
I van... Initiatief
J van... Jaloezie
K van... Kus
L van... Lach
M van... Missen
N van... Naakt
O van... Oud
P van... Privacy
Q van... Quiz
R van... Ring
S van... Schaamte
T van... Techniek
U van... Ultimatum
V van... Valentijn
W van... Wij
X van... Xenofoob
Y van... Yuppie-liefde
Z van... Zodiac
Lexicon der Liefde

G van... Glamour

Leiden, maandag 25 oktober 1999

Mijn lieve Liefdescursisten,

Natuurlijk heb ik een beeldschoon karakter. Fis donc. Juist daarom vind ik het belangrijk dat mijn buitenkant enige Glamour heeft. Een fraai schilderij behoeft immers ook een passende lijst. Dat deze eenvoudige waarheid voor velen nog te hoog gegrepen is, bewijzen de tobberige e-mails die ik van tijd tot tijd van u ontvang. Of het nu echt alleen om uiterlijkheden in de liefde gaat, vraagt u mij.

tussen

Ik zou zeggen: aanvankelijk wel. En uiteindelijk ook. Goed is het niet. Wel de praktijk.

tussen

Zelfs voordat u met een potentiële Geliefde binnen reukafstand bent, heeft u een oordeel gevestigd op basis van diens uiterlijk. Uw verlanglijstje draagt u altijd met u mee. Naturellement, u verklaart na verloop van tijd te wennen aan de mooiste Geliefde. O ja?

tussen

En toen u er bij nader inzien toch niet tegen kon als zij des nachts liever sliep in een flanellen Sesamstraat-pyama, en niet onthuld in de ondeugende baby doll die u voor haar verjaardag had gekocht? En ach, kreeg ik maar een kwartje voor iedere foute herenonderbroek die de dames-Cursisten wilden verbranden... dan schreef ik dit voor u zo leerzame Lexicon der Liefde uit mon Paris, en niet uit dit provinciale Leiden.

tussen

Glamour wil niet zeggen dat u in gala naar de supermarkt moet als u daar tegen sluitingstijd gaat cruisen. (Zoek naar bestuurders m/v van karretjes met eenpersoonsverpakkingen voedsel.) Wel betekent het dat u zich altijd bewust hoort te zijn van het feit dat u een lichaam bezit en dat zoiets een effect op anderen heeft. Indien u door een romantisch oog gezien wilt worden, moet u zorgen dat er wat te zien is. Op tijd wassen voldoet niet. Glamour wel.

tussen

Wie Glamour heeft, geniet van uiterlijkheden. Pas dat verlanglijstje voor de Allermooiste Geliefde eens op uzelf toe. Werk aan de winkel, hm? En maak nooit de fout om in een langdurige relatie alleen maar pantoffels te dragen. Uw Geliefde accepteert u zoals u bent? Wees gewaarschuwd. Hormonen slapen nooit. Op een dag... mais non. U bent vast verstandig.

tussen

Garantie op duurzame liefde biedt glamour helaas niet. Maar het helpt wel, en dat is in deze modere tijd al veel. Volgende week is het gedaan met uiterlijkheden, want dan behandel ik het liefste lemma van het Lexicon: de H van Hart.
Moet u werkelijk altoos naar uw Hart luisteren of komen daar toch de grootste ongelukken van? Kunt u het Hart van een ander manipuleren en zo ja, hoe moet dat? Op maandag 1 november weet u het antwoord op deze en andere vragen.

Tot volgende week maandag!

Uw glamourous Liefdesdocente,

Vilan van de Loo