A van... Angst
B van... Bed
C van... Chocolade
D van... Dagdromen
E van... Ego
F van... Familie
G van... Glamour
H van... Hart
I van... Initiatief
J van... Jaloezie
K van... Kus
L van... Lach
M van... Missen
N van... Naakt
O van... Oud
P van... Privacy
Q van... Quiz
R van... Ring
S van... Schaamte
T van... Techniek
U van... Ultimatum
V van... Valentijn
W van... Wij
X van... Xenofoob
Y van... Yuppie-liefde
Z van... Zodiac
Lexicon der Liefde

C van... Chocolade

Leiden, maandag 27 september 1999

Lieve Liefdescursisten,

Mais non, het is geen toeval dat de huid van mijn geliefde de kleur van Chocolade heeft. Dat smakelijke melkbruin biedt mij immers het beste van het leven aan zachtzoete smaken. En dan, mijn oog wil ook wat. Maar laat ik u niet kwellen met beschrijvingen van mijn liefdesgeluk, aan het uwe mankeert immers nog zo veel.
Hoe kan het toch, dat zoiets simpels als Chocolade nog geen plaats heeft gekregen in uw romantisch bestaan? U smeekt mij om cadeau-tips, roept hulp in bij verleidingstechnieken (voor beginners en gevorderden) en weet in het geheel niet hoe u de reis van malheur naar geluk moet maken. De oplossing ligt besloten in de C van Chocolade.

tussen

Van de natuur hou ik in het geheel niet - ik ga alleen naar buiten om elders weer naar binnen te gaan - maar toch moet ik u op een biologisch feit wijzen. Als het lichaam Chocolade eet, wordt er fenylethylamine aangemaakt, hetzelfde stofje dat bij l'amour ontstaat. Begrijpt u nu waarom men spreekt van chemie, als twee gelijkgestemde harten elkaar ontmoeten? Een kwestie van fenylethylamine.

tussen

Hieruit volgen de andere toepassingen van het bruine goud. Wie wil dat de ander verliefd word, schenke een doosje bonbons. Uiteraard gaat u hiervoor naar de speciaalzaak, voor Chocolade sans cellofaan.
Koop geen doorsnee snoepgoed van Leonidas, schaf zeker geen grove choco-bonken van Godiva aan maar kies een elegante verpakking van Neuman of zo'n beeldig roodsatijnen doosje van Bonbon Jeanette. Par example. Vergeet de strik niet.

tussen

Et alors. Heeft u daarentegen liefdesverdriet, dan drogeert u zichzelve met een lichte dosis van deze medicijn. Alleen het beste merk. Let op de dosering. Overdrijven resulteert in ongezonde gewichtstoename (calorieën!), eczeem, duizeligheid en daardoor in een geringere kans dan ooit om de Geliefde terug te winnen. Schroom overigens niet een potentiële Geliefde royale dozen Chocolade cadeau te geven. Schrokt uw Aanstaande die meteen leeg? Dan is zij of hij kennelijk niet vervuld van verlangen naar u, maar heeft gewoon honger. Het is dan verstandiger uw affecties te verplaatsen naar een derde.

tussen

Wat verleidingstechnieken betreft... u staat mij wel toe vrijmoedig te worden, neem ik aan. Ik blijf prudent, natuurlijk. Probeert u eens samen met de Geliefde een bonbon te eten, uit een mond, welteverstaan. Of nee, beter nog, serveert u chocolademousse met kleine stukjes witte chocolade erdoor heen. Gebruik dessertlepels van een goede kwaliteit zilver. En nee, dat legt u tevoren de ander niet uit. Gewoon doen.

tussen

De ultieme ervaring ervaart u natuurlijk door alle smaken in eenzelfde combinatie te verenigen. Zoek een Geliefde met een puur hart, die weerbarstig is als butterscotch - altijd zoet is toch zo saai - , in het bezit van een chocoladewit geweten en een huid als... mais non, daar ben ik weer bij mijn Geliefde beland en ik had u zo beloofd dat niet te doen.

tussen

Met wat Chocolade kweekt u uiteraard nog geen florerend liefdesleven. Daarom bespreek ik volgende week in het Lexion der Liefde de D van Dagdromen. Is dagdromen de beste voorbereiding op de liefde? Of zijn alle dromen uiteindelijk bedrog? Op maandag 4 oktober weet u het antwoord op deze en andere vragen.

Tot volgende week maandag!

Uw hongerige Liefdesdocente,

Vilan van de Loo