De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Afspraakjes
Afspraakjes

Les 6: Kandidaten Voor Afspraakjes (2)


Leiden, maandag 15 februari 2010

Lieve Liefdescursisten,

Ja, vandaag kan er nog post komen, maar u weet, de post komt haast nooit op maandag. Dinsdag dan? Kan. Maar een Valentijnskaart die na het feest arriveert, is te laat. Moet dan zo uw romantisch leven beginnen? Aldoor wachten, steeds maar smachten, en intussen is het buiten wederom aan het vriezen.

Wat gaat hier mis?

tussen

Had u er al aan gedacht dat u ook zelf een Valentijnskaart had kunnen sturen? Nee, dat vermoedde ik al. Vele Liefdescursisten zitten in deze dagen passief en sloom op de bank, in de hoop dat er nog eens liefdespost arriveert. Eigen initiatief: nul. Romantisch resultaat: nul.

tussen

Eigen initiatief levert in ieder geval meer op dan nul. Dat is het grote voordeel, dat tegelijkertijd het grote nadeel is. Want stel toch eens dat u zomaar een Geliefde zou vinden... dan is het menens. Dan heeft u te maken met de realiteit. Een echt mens, die in de plaats komt van uw dagdroom die zo mooi geheel naar uw eigen wensen is ingericht. Dat bedoel ik met nadeel. En ook met voordeel. Bezint dus voordat u begint. Een jaartje extra dagdromen kan best fijn zijn, twee jaar mag ook, of weet u wat, een heel leven.

tussen

O, toch maar niet?

tussen

Dat betekent dus initiatief nemen. Heel goed, Cursisten. U begint vandaag.

tussen

Er zijn twee manieren om een Geliefde te vinden: offline en online.

tussen

Eerst offline. In de offline wereld zijn er locaties die u moet bezoeken. Een locatie is een plaats waar mensen samenkomen. Denk aan de supermarkt (boodschappen doen), denk aan een sportvereniging (clubliefde delen), denk aan een bibliotheek (boekje heen, boekje terug). U dient naar de locatie te gaan en daar doet u wat de anderen doen. Zo heeft u een reden om gesprekken aan te knopen. Ook kunt u door de anderen aangesproken worden. Dit heet: contact leggen.

Hoe vaker u contact legt, hoe groter uw kansen zijn om uw Geliefde te ontmoeten.

Dus: niet zwijgend tegen de muur staan leunen, u moet zelf beginnen met praten.

Inderdaad, zo simpel is het.

tussen

Indien u werkelijk wanhopig bent, en gillend radeloos van eenzaamheid, dan heb ik een extreem advies voor u. Doe één jaar alles. Supermarkten, sportclubs, verenigingen. En ook: speeddaten in hippe gelegenheden tot en met ontmoetingsavonden op het platteland voor alleenstaanden. Alles. U kijkt in de zaterdagkrant naar advertenties voor alleenstaanden. Het is wel raadzaam eerst uw spaargeld na te tellen, want de industrie voor de happy single is een prijzige. Neem anders eerst een bijbaantje. Wie weet wie u daar weer ontmoet.

tussen

Nu de online wereld. Dat is een Liefdesles apart, maar ik wil er nu alvast over zeggen, dat ook daar liefde te vinden is. Datingsites te over. Zoekt u alvast een mooie foto van uzelf op, digitaal uiteraard.

tussen

Wat ik deze week aan uw verstand hoop te peuteren, is dat er hoop is. Terechte hoop, en wel voor u om een Geliefde te vinden. Ja, ondanks:

  • alles wat er in het verleden is gebeurd
  • het feit dat iedereen al iemand heeft en u bent overgeschoten
  • dat de stomste mensen iemand kunnen vinden maar u kennelijk niet

Liefdescursisten, het is een kwestie van een goed plan hebben en dat uitvoeren. En van mijn bezielende leiding, naturellement.

tussen

Samengevat: romantisch initiatief leidt tot romantisch resultaat.

tussen

Volgende week maandag behandel ik de zaken van het online daten. Chatten, sms'en, het juiste profiel, al dat soort elementen die u keer op keer verkeerd hanteert. Dat hoeft niet, hoor. Straks even opletten, en u zult eens zien. De finesses van dit alles leert u op 22 februari van


uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Vilan