De Leidse Liefdescursus voor Gevorderden
Overzicht: Afspraakjes
Afspraakjes

Les 5: Kandidaten Voor Afspraakjes

 

Leiden, maandag 8 februari 2010

Lieve Liefdescursisten,

Opgelet. Na de voorgaande lessen weet u alles van afspraakjes, in de diepte en in de breedte, zodanig dat u er zelfs lezingen over zoudt kunnen houden, als ze u maar wilden vragen. Mooi. Prachtig. Indrukwekkend. Alleen, dat was de theorie. Zwemmen zonder water. Nu ga ik u een duwtje naar de praktijk van het romantische leven geven. Dat begint met het vinden van de geschikte kandidaat. Alleen traceren, nog niets mee doen, hoor!

Wat gaat hier mis?

tussen

Traceren is immers al moeilijk genoeg. Daarmee bedoel ik dan een echte serieuze kandidaat met wie u iets romantisch zou kunnen beleven. Wat is dat eigenlijk voor iemand, zult u vragen en inderdaad, dat is precies het probleem.

tussen

Soms komt een kandidaat niet alleen. Wat bij heren-kandidaten regelmatig voorkomt, is het fenomeen van de schaduw-kandidaten. Die komen onzichtbaar mee op het Romantische afspraakje. Onzichtbaar en onhoorbaar, maar o zo aanwezig zitten de echtgenote en de kindertjes tussen u-beiden op de bank. U voelt hun aanwezigheid. De heren-kandidaat ook, zelfs al heeft hij hun bestaan zorgvuldig verzwegen. Het is goed, om alert te zijn op het bestaan van schaduw-kandidaten.

tussen

Soms zijn er co-kandidaten. Traceert u de ene, dan traceren de anderen u. Dat is het resultaat van de polyamorie, een levenstijl die opgang maakt in Nederland. Ja, of ze hebben een nieuwe manager voor de publiciteit aangenomen, dat kan ook. In de polyamorie zijn er verschillende liefdes naast elkaar mogelijk. Het is een komen en gaan, en alles en iedereen moet steeds weer leren met elkaar om te gaan. Traceert u een kandidaat, wees dan bewust van de mogelijkheid van co-kandidaten. Gewoon even vragen.

tussen

Een kandidaat voor een romantisch afspraakje, Liefdescursisten, en hiermede kom ik tot de kern van de kwestie, is een kandidaat van wie u de consequenties kunt aanvaarden. Zelf heb ik langdurig een diepe voorliefde gekoesterd voor zeemannen, tot mij het begon te dagen dat de zeemannen mij mee op het schip wilden hebben. Dat kan niet. Dan wordt mijn haar nat.

Eens was ik gecharmeerd van een rugby-speler, dit vanwege zijn innerlijke schoonheid. Toen ik me realiseerde dat er van mij verwacht werd, dat ik mij hele seizoenen lang in de clubkleuren kleedde, was het snel fini mon ami. Jammer hoor, het is zo'n mooie sport.

Daarentegen heb ik veel geluk beleefd aan een heerschap dat allerhande technische en literaire kennis bezat. Hij kon gedichten voordragen terwijl hij de lamp repareerde, een combinatie waarmee hij fortuinen had kunnen verdienen op de kermis.

Inderdaad, of ik.

tussen

U begrijpt hopelijk waar ik naar toe wil.

tussen

Goed. Dan zal ik het uitleggen.

tussen

Een kandidaat voor een romantisch afspraakje is geen blikje dat men opentrekt om te consumeren. De kandidaat is een mensch, die komt met een levenstijl bestaande uit vaste gewoonten, voorkeuren, wensen en onuitroeibare principes. Met de kandidaat, komt dat hele pakket ook in uw leven terecht. Misschien niet meteen in de eerste romantische fase, maar toch wel na het tweede of derde afspraakje. Dan zegt uw kandidaat opeens nukkig 'Neen', terwijl u het hartstochtelijk 'Ja' had verlangd.

Kunt u het pakket accepteren, dan is de kandidaat in principe geschikt voor een romantisch afspraakje. Herleest u nog even wat ik hieboven zeide over onzichtbare kandidaten en co-kandidaten?

tussen

Samengevat: een kandidaat komt nooit alleen.

tussen

Aanstaande maandag gaat u verder de praktijk in. Ik zal u dan leren contact te leggen met kandidaten in de online wereld en in de ofline wereld. Vele Cursisten vergeten de ene wereld ten koste van de andere, wat niet alleen dom is maar ook onpraktisch. Ook verstrek ik speciaal aan wanhopigen een extreem advies. Wat dat is, verneemt u op 15 februari van


uw Liefdesdocente,

Vilan van de Loo

Vilan